Bel Ons 24/7
T 073 747 01 16

Voorbeeld 1. Bert en Agnes

Bert en Agnes zijn beiden in de zeventig. Zij hebben twee volwassen kinderen en vier kleinkinderen. Bert heeft gewerkt als schilder en Agnes zorgde voor de kinderen. Na een ongeval op 40-jarige leeftijd raakte Bert arbeidsongeschikt. Bert en Agnes beschikken over een AOW en een klein pensioen. Zij hebben een ‘Laatste Eer-polis’, tegenwoordig ‘Ardanta’ genoemd. De waarde van deze polis is (index 2020) 2.177 euro. Daarnaast hebben zij een bedrag gespaard dat voor de uitvaart gebruikt mag worden.

Graag willen zij, als het zover is, een uitvaart in besloten kring. Ze willen gecremeerd worden zodat er geen zorgen zijn voor het bijhouden van een graf. Ook willen zij de kinderen met zo min mogelijk kosten belasten.
Wat zijn de mogelijkheden bij Van der Steen Uitvaartverzorging?

Als Bert en Agnes kiezen voor een respectvol en waardig afscheid met zo min mogelijk extra kosten dan kunnen wij het volgende met hen afspreken: wij halen Bert of Agnes op na hun overlijden en zullen voor de verzorging zorgdragen. We spreken een moment af om bij elkaar te komen om gegevens uit te wisselen, en spreken de datum af wanneer de crematie plaatsvindt. De aangifte van overlijden verzorgen wij.

Genodigden komen samen in ons uitvaartcentrum om de overledene een laatste groet te brengen en samen luisteren we naar muziek en eventuele woorden van familie en/of vrienden. Voor koffie wordt gezorgd. Na het afscheid brengen wij de overledene zonder verdere begeleiding naar het crematorium. De kosten voor de uitvaart zijn dan 3000 euro waarvan de waarde van de Polis af getrokken mag worden.

Voorbeeld 2. Marly

Marly is een moderne zestigplusser die nog midden in het leven staat. Zij heeft veel vrienden en kennissen, is alleenstaand en heeft vier kinderen en zes kleinkinderen. Als Marly nu zou komen te overlijden, wil ze een uitvaart met de mensen die haar leven kleur hebben gegeven. Dat zijn de kinderen en mensen die werkelijk dicht bij haar staan en ertoe doen. Marly verwacht dat dit rond de 50 personen zijn. Ze kiest voor een crematie. De kapitaalverzekering van Marly keert 6.000 euro uit.
Welke mogelijkheden biedt dit bedrag om bij Van der Steen Uitvaartverzorging een waardig afscheid te realiseren?

Marly kan kiezen voor een Ceremonie Uitvaart. De kosten hiervoor bedragen 5.000 euro. Dit betekent dat de kinderen nog 1.000 euro terugkrijgen na uitbetaling van de verzekering. De kinderen kunnen ook kiezen voor afwijkende voorwaarden bij de Ceremonie Uitvaart, door bijvoorbeeld meer mensen uit te nodigen of een borrel met elkaar te drinken na de koffietafel. Alles is bespreekbaar. 

Voorbeeld 3. Joep en Kitty

Joep is 42 jaar, getrouwd met Kitty en zij hebben drie kinderen van 8, 12, 14 jaar. Hij heeft geen uitvaartverzekering, maar wel een levensverzekering. Mocht er iets met hem gebeuren, dan wil hij dat iedereen welkom is bij zijn uitvaart, met name om zijn vrouw en kinderen bij te staan. Collega’s, klasgenoten en iedereen die zijn vrouw en zijn kinderen erbij willen, is van harte welkom. Een crematie in het crematorium, met daarna een samenzijn, lijkt hem gepast.
Wat zijn de mogelijkheden bij Van der Steen Uitvaartverzorging?

Alles wordt netjes verzorgd en wij zorgen ervoor dat de afscheidsviering op één plaats kan worden gehouden, bijvoorbeeld in de aula van het crematorium. De gehele dienst wordt in samenspraak met Kitty en familie/vrienden ingevuld en er zal voldoende ruimte zijn voor de inbreng van de kinderen. De woorddienst kan door onszelf worden ingevuld, maar wij kunnen ook contact leggen met een ritueel begeleidster. Deze uitvaart kost rond de 7.500 euro. 

Bent u nieuwsgierig geworden naar uw eigen situatie en naar de waarde van uw verzekering? Neem gerust contact met ons op. In een kort gesprek bij u thuis, of bij ons in Vught of Boxtel, geven wij u inzicht en duidelijkheid.

VAN DER STEEN UITVAART
KEMPENLANDSTRAAT 9, 5262 GK VUGHT, T 073 747 01 16 (24 UUR PER DAG), E INFO@VANDERSTEENUITVAART.NL
Baandervrouwenlaan 265, 5282 TP Boxtel